Tehnologia dă tonul în afaceri

Este un lucru binecunoscut faptul că societatea actuală este dominată de tehnologie. Evoluția tehnologică se petrece într-un ritm amețitor și este adeseori dificil să rămâi conectat la cele mai noi trenduri din domeniu. Acesta este motivul pentru care ne-am gândit să trecem în revistă trendurile anului 2018 din aria tech, reflectate în business.

 Stock market

Ever heard of Wall Street? Ei bine, cu siguranță să investești nu este o noutate. Însă oportunitățile existente la acest moment în ceea ce privește bursa sunt mai numeroase ca niciodată. Dar ca să poți investi, trebuie în primul rând să înțelegi ce este bursa.

Când se înființează o companie, aceasta e privată. Persoana, sau persoanele care înființează compania au ca scop obținerea de profituri. Cu timpul, aceste persoane pot ajunge la concluzia că ar fi în beneficiul lor să transforme compania într-una publică, listând-o la bursă. Astfel, orice doritor poate obține o parte din companie cumpărând acțiuni, prin intermediul bursei.

Pe scurt, bursa e o instituție financiară, prin intermediul căreia companiile pot sa le vândă investitorilor acțiuni, obligațiuni și alte produse financiare.

 Moneda virtuală (cryptocurrency)

Anul 2018 a reprezentat anul de glorie al monedei virtuale. Primită de mulți cu scepticism și de și mai mulți cu interes și entuziasm, moneda virtuală a fost pe prima pagină a tuturor publicațiilor de profil, și nu numai. Dar ce este mai exact moneda virtuală și de ce este un hot topic al momentului?

În primul rând, moneda virtuală nu a fost creată inițial cu scopul de a deveni o formă de currency. Cryptocurrency reprezintă un mijloc de schimb, creat și stocat electronic, care folosește tehnici de codare pentru a controla crearea de unități monetare și tranzacțiile care au loc între ele. De ce s-a creat atât de multă vâlvă în jurul monedei virtuale? Pentru că reprezintă o modalitate rapidă și anonimă de plată, cu oportunități imense de creștere.

 Inteligența artificială (A.I.)

Scenariile în care roboții capătă conștiință nu mai par demne doar de filmele holywoodiene ci reprezintă previziuni ale viitorului nu foarte îndepărtat. Inteligența artificială se referă la crearea unor mașinării care se adaptează la mediul înconjurător și acționează în consecință pentru a-și maximiza șansele propriului succes, fără a necesita ajutor extern

Însă roboții care imită ființele umane sunt doar o parte a ceea ce cuprinde conceptul de inteligență artificială. De la mașini care se conduc singure, la perfecționarea algoritmilor de căutare ai Google, AI are potențialul de a transforma societatea într-un mod pozitiv.

Tehnologia și mediul de afaceri sunt într-o strânsă legătură, accelerarea celei dintâi declanșând o reacție în lanț în toate domeniile aferente.  Singura cale de a fi la curent cu cele mai noi informații este de a consulta experții din branșă, care nu au doar capacitatea de a explica evenimentele curente, ci și de a prezice tendințele viitoare din tehnologie și afaceri.

În cadrul celei de-a 4a ediții a evenimentului Gentleman in Business vom dezbate subiectele amintite mai devreme, dar și multe altele de acest fel, în încercarea de a înțelege ce se petrece azi, dar și ce se va petrece mâine în sectorul business.

Articol scris şi redactat de Ioana Nuţ.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s