Women’s March

          La doar un pas de începutul oficial al primaverii, iarna pare să intre în ,,prelungiri. Dar cum Business Ladies Club apreciază primăvara la fel de mult precum își apreciază urmăritorii, dorim să vă trimitem, virtual, spring vibes.

         Data de 1 Martie reprezintă, așa cum știm cu toții, venirea oficială a anotimpului verde trandafiriu. Totodată, 1 Martie înseamnă și acel moment din an în care piețele se aglomerează de standuri cu mărțișoare și buchețele (de obicei, overpriced) de ghiocei. Totuși, un lucru puțin știut despre sărbătoarea Mărțișorului este originea sa daco-romană. Unele interpretări indică faptul că data de 1 martie era corelată cu serbarea zeului Marte. Un zeu al extremelor, Marte semnifica atât războiul, cât și regenerarea naturii și fertilitatea pământului. O altă abordare, referitoare la originea șnurului alb-roșu,o constituie asocierea făcută între anotimpuri și culori de către poporul roman. Astfel, primăverii îi era asociat roșul intens, în timp ce iernii îi era rezervat albul imaculat.

        8 Martie are o semnificație aparte pentru femeile din întreaga lume. Dincolo de implicațiile consumeriste, data de 8 Martie ascunde un substrat al realizărilor sociale, politice și economice ale femeilor. Acum mai bine de 150 de ani, un grup de muncitoare plănuia, în secret, să ia cu asalt străzile New York-ului și să își ceară, cu toată forța, drepturile care li se cuveneau. Astăzi, protestul constituie o realitate a oricărui stat democratic, dreptul la a-ți face vocea auzită fiind un drept fundamental.  Însă, având în vedere cultura puternic patriarhală de la acel moment, o astfel de mișcare era văzută ca o adevărată revoltă la adresa bunului simț și a moralei. Astăzi, 8 Martie este acea zi în care sărbătorim femeia, simbol al fragilității aparente și al forței ascunse pe care o deține, al dualității  între sensibilitate și determinare.

         Și pentru că luna aceasta este despre voi, tema evenimentului din 24 martie este una special adresată doamnelor și domnișoarelor. Ca posesoare a unei inteligențe emoționale înnăscute, vă oferim șansa să vă cunoașteți potențialul și să vă dezvoltați abilitățile sociale și de management al emoțiilor. Așa că, vă invităm la ediția cu numărul 6 a evenimentului ,,Lady Today, Business Lady Tomorrow (24 martie, The Office).

neven-krcmarek-246988-unsplash

 

-Articol realizat de Ioana Nuț

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s