What’s your EQ?

 

Ce este inteligența emoțională?    

      Inteligența emoțională (Emotional Intelligence sau EQ) reprezintă un subiect complex, puțin cunoscut de publicul larg. Actualmente considerat mai important decât IQ-ul, conceptul de EQ se definește ca fiind combinația dintre aptitudinile personale și aptitudinile sociale ale unei persoane.

       În mediul de afaceri, inteligența emoțională este acel ceva care face diferența între mediocritate și succes.  Peste 60% dintre cele mai mari companii ale lumii înțeleg că IQ-ul și experiența nu sunt totul și includ în cadrul interviurilor și teste de inteligență emoțională.

 De ce se pune atât de mare accent pe inteligența emoțională?

Capacitatea de a-ți identifica emoțiile și de a le gestiona productiv, cât și posibilitatea de a înțelege emoțiile și comportamentele celor din jur, îți conferă posibilitatea de a fi flexibil, de a comunica eficient și de a face față tuturor provocărilor mediului profesional contemporan. Pentru a înțelege mai bine importanța inteligenței emoționale este suficient să ne imaginăm o lume în care  aceasta lipsește cu desăvârșire. Făra posibilitatea de a te cunoaște pe tine însuți și de a înțelege ceea ce îi determină pe cei din jurul tău să se comporte într-un anumit mod, locul de muncă ar reprezenta un teritoriu ostil, fără să-ți ofere posibilitatea de a interacționa eficient cu cei din jurul tău și de a-ți îndeplini sarcinile.

Cum poți să îți dezvolți inteligența emoțională?

Avantajul principal al inteligenței emoționale este posibilitatea de a fi antrenată și dezvoltată. Conștientizarea importanței acestui concept în mediul de afaceri reprezintă primul pas în dezvoltarea propriei inteligențe emoționale. Cel de-al doilea pas este să te înscrii la evenimentul nostru: Lady Today, Business Lady Tomorrow 6th edition,  pentru a afla totul despre inteligența emoțională, și să stai cu ochii pe noi pentru a descoperi surprizele pe care ți le-am pregătit.

cover varianta finala

Link eveniment: https://www.facebook.com/events/1184776678291820/

Articol realizat de: Ioana Nuț

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s