Team Building la Măguri-Răcătău

Există un mod mai bun de a cunoaște viitorii oameni alături de care vei învăța, te vei dezvolta și îți vei descoperi noi abilități decât un Team Building?! Noi credem că nu și de aceea având în vedere faptul că de curând ne-am mărit echipa, în luna noiembrie am organizat un Team Building în noua formulă.

24201028_1529877803770803_657757534_oLocația? A fost de vis! Sfârșitul de toamnă în Măguri-Răcătău s-a dovedit a fi una dintre cele mai bune decizii luate de echipa BLC.

Au fost trei zile pline în care ploaia sau câțiva fulgi de zăpadă nu ne-au putut opri din a ne desfășura activitățile cu zâmbetul pe buze. Se spune că oamenii pot fi descoperiți numai în situații limită, iar un Team Building poate fi plin de surprize, lucru care nouă nu ne-a lipsit. Am avut parte de relaxare, aer curat, mișcare în aer liber, joculețe strategice, activități de cunoaștere și multă voie bună.

Ne-am hotărât să împărtășim cu voi experiența noastră pentru a va arăta de ce să nu spuneți “Nu” unui Team Building:

În primul rând această experiență reprezintă o provocare pentru fiecare dintre noi, așa cum ne mărturisește si Cristina: „ Acest Teambuilding a însemnat pentru mine o nouă provocare atât din punct de vedere al organizării cât și a amintirilor pe care le-au lăsat in urma lui colegelor noastre. A fost un weekend de vis. Cred că tot ce s-a întâmplat în aceste zile a fost benefic pentru fiecare dintre noi.’’

Pe de altă parte, aceste zile te pot ajuta să te descoperi sau să te redescoperi, fiind pus în fața unor noi situații. Lucrurile știute la nivel logic, acum vei avea șansa să le aplici în practică. Eliza a fost plăcut surprinsă de training-uri: “Mi-au plăcut în mod deosebit training-urile. De ce?  Nu realizasem până atunci cât de importantă e munca în echipă. Mereu mi-a plăcut să lucrez individual, dar am înțeles că împreună suntem mai puternici pentru că fiecare e unic și fiecare are idei diferite care ne fac mai buni împreună. Am luat cu mine atât de multe idei practice și amintiri frumoase, am legat prietenii și m-am simțit foarte bine. Sunt foarte bucuroasă de alegerea mea legată de aceasta organizație.”

20171118_175751

Am reușit să îmbinăm utilul cu plăcutul, reușind ca la finalul celor trei zile să ne putem numi cu adevărat o echipă, așa cum ne spune și Roxana: „Acest TB pentru mine a însemnat cunoștință: atât pe plan personal cât profesional și de restul membrilor echipei. În acest TB am avut ocazia să cunosc persoane minunate cu care am putut să împărtășesc ideile mele în diferite domenii.”

Fiind pusă în fața unei noi provocări, singura alternativă era să profiți din plin de ea, lucru pe care Mădălina nu s-a opus să îl bifeze, chiar dacă a fost puțin reticentă la început: „ Spre rușinea mea recunosc că nu am avut mari așteptări în privința TB-ului ce tocmai a trecut, deoarece nu puteam să concep faptul că o sa mă adaptez atât de ușor între niște persoane practic străine, însă mă bucur enorm că nu am avut dreptate. Nu regret nicio secundă decizia pe care am luat-o practic într-un impuls pe moment, deoarece am simțit că fac parte cu adevărat din echipa  BLC. Am întâlnit niște persoane deosebite din toate punctele de vedere, călduroase, care practic m-au facut să mă simt ca și cum le-aș fi cunoscut de mult timp.”

20171118_161549

Team Buildingul poate aduce cu el și o demonstrație, o conștientizare a ceea ce înseamnă o echipă în adevăratul sens al cuvântului: „Acest team building pentru mine a fost o oarecare demonstrație cu privire la întregul nostru potențial, mă refer la nivel de grup. Pe parcusul activităților am reușit să mă conving că legăturile interpersonale existente între mine și restul echipei sunt tot mai frumoase și pot să spun că dacă ar fi să aleg un motiv pentru care să vă recomand voluntariatul și, în special Business Ladies Club ar fi ele”, element în care și Melisa s-a regăsit.

Acest weekend  cu siguranță a făcut parte din categoria celor memorabile care vor rămâne în mintea noastră pentru mult timp. Pentru unele dintre noi acest Team Building a reprezentat un nou început, iar pentru altele o continuare a unei experiențe minunate. În concluzie, am plecat un grup, ne-am întors o echipă. Astfel, am atins un punct fundamental a ceea ce înseamnă voluntariat.

23621627_1445279075540779_3959822207110498796_n

 

Articol realizat de Iulia Ardelean

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s