8 Martie… despre și pentru femei!

Luna femeii”, cea care odată cu sosirea ei aduce primăvara și voia bună, este reprezentată de luna martie. De aceea, atunci când mă gândesc la acest anotimp primele lucruri care îmi vin în minte sunt ghiocei, mărțișor și daruri. După ce prima zi de primavară înseamnă și prima sărbătoare, 1 Martie, următorul eveniment dedicat nouă, doamnelor și domnișoarelor, este 8 Martie.

V-ați întrebat vreodată cât de veche este această sărbătoare? Care este originea și istoria ei?

Având o istorie solidă pe care se bazează, 8 Martie este mai mult decât celebrarea femeii în general. Creatorii acestei zile au fost grecii antici. Ei o serbau în primăvară pe zeița Rhea, considerată mama tuturor zeilor. Apoi în Anglia secolului XIX se sărbătorea „Duminica femeii”. Această zi a fost adoptată și de americani, și mai târziu de europeni. Mai întâi s-a sărbătorit în Germania, Danemarca și Austria, abia după Primul Război Mondial stabilindu-se Ziua Internațională a Femeii: 8 Martie.

Acum Ziua Internațională a Femeii este despre bucuria și aprecierea doamnelor și domnișoarelor, dar totodată este și despre faptul că, în momentul de față, femeile beneficiază de drepturi egale. Deși acest lucru poate părea firesc, dacă facem o scurtă întoarcere în istorie vedem că lucrurile nu au stat mereu așa. 8 Martie păstrează încă moștenirea vremurilor în care femeile au luptat din greu pentru instituirea drepturilor cum ar fi dreptul la vot, dreptul la educație sau salarii mai bune.

Ziua în care femeile militau pentru egalitate a devenit prilej de apreciere si respect. Și cum orice motiv de a sărbători este binevenit, Ziua Internațională a Femeii este o oportunitate pentru acestea de a fi pentru putin timp „egoiste”. Rutina și stresul își fac simțite prezența în viata de zi cu zi, iar un moment în care să îți aduci aminte de valorile cu adevărat importante este mai mult decât bine venit. Și cred că răspunsul este evident când întreb ce poate fi mai frumos decât să primesti cadouri și să simți că oamenii dragi tie te prețuiesc cu adevărat.

În România aria de semnificație a acestei sărbători a fost extinsă și a ajuns să marcheze, neoficial, atât Ziua Mamei cât și Ziua Femeii. Fiecare avem o persoană dragă pe care să o sărbătorim. Mai mult decât atât, 8 Martie ne aduce aminte, încă o dată, de importanța mamei. De pe vremea când eram mică, la grădiniță sau școala primară, această zi nu era uitată niciodată și mereu pregăteam un cadou care era destinat mamei, fie el o floare, o fotografie sau o felicitare.

Business Ladies Club este o echipă formată din domnișoare, unde ne axăm, în principal, pe dezvoltarea personală a femeilor. De aceea, în luna martie  pregătim un eveniment dedicat nouă Lady Today, Business Lady Tomorrow-5th edition. Dacă dorești să îți faci un altfel de cadou, noi te asteptăm cu drag.

8 martie

-Alexandra Cristea

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s