#Girlboss de Sophia Amoruso

          Există cărți pe care le citești din obligație, altele din plictiseală sau cărți pe care le citești cu drag, într-o seară liniștită și care te fac să visezi cu ochii deschiși. Mai sunt și cărți care te plimbă prin basme, dar mai ales există cărți care te ajută să-ți creezi propriul basm. Din această categorie face parte și cartea Sophiei Amoruso. #Girlboss a fost inițial publicată în anul 2014 și de atunci a devenit o sursă de inspirație pentru viitoarele business ladies.

girlboss1

            Cartea este scrisă din perspectiva Sophiei și ilustrează prin cuvinte simple drumul autoarei de la o fată rebelă, căreia nu îi plăcea școala și care era nevoită să fure din magazine pentru a se întreține, la o adevărată business lady aflată la conducerea unei afaceri de câteva zeci de milioane de dolari.

            Sophia și-a privit de la început cititoarele ca pe niște prietene. Adresarea nu este deloc formală, intenția autoarei este de a inspira prin povestea sa, de a le câștiga încrederea cititoarelor, de a le face să creadă că atâta timp cât lucrezi cu ardoare pentru ceea ce-ți dorești, se va împlini. Drumul Sophiei prin viață a fost dificil, precum un puzzle care nu este pus cap la cap. Pe măsura ce înainta în vârstă mai potrivea o piesă. A realizat că toate pasiunile ei din tinerețe au ajuns să îi fie utile în construirea unui business online, Nasty Gal. Deși pentru ea totul a început din plictiseală și din nevoia de a mai face ceva bani de buzunar, afacerea a luat amploare și de la un simplu magazin pe Ebay a ajuns să fie un magazin online cu foarte multe vizualizări, site propriu și o echipă puternică în spate.

            Această carte te învață foarte multe lucruri. Te face să accepți că este okay să greșești, dacă reușești să scoți și o lecție din asta. Te determină să îți urmezi pasiunile deoarece nu știi când se vor dovedi folositoare în ascensiunea ta profesională. Te îndrumă să îți asculți instinctul, să iei decizii, să faci față unor situații neprevăzute. În plus, oferă și sfaturi practice despre cum ar trebui să scrii o scrisoare de intenție pentru jobul dorit sau cum să te prezinți la un interviu.

            Pe scurt, #Girlboss este o lectură foarte motivațională, care după cum afirma și autoarea, te face să-ți dorești să mergi să faci ceva treabă după ce termini de citit. Este o lectură plăcută, numai bună lângă cafeaua de dimineață pentru a începe ziua bine sau de citit în serile friguroase ale iernii. Recomand cu drag, vă zic sigur că nu o să regretați niciun cuvânt citit din cele 224 de pagini.

            În final, vă las citatul meu preferat pe care îl regăsiți în carte: S-ar putea ca lucrurile să vină la cei care așteaptă, dar vor fi doar acele lucruri lăsate în urmă de cei care trag tare.(Abraham Lincoln). Deși nu este un citat al autoarei #Girlboss, l-am considerat foarte relevant. Deci, dragă lady, muncește cu drag și spor pentru ceea ce-ți dorești, pentru a nu ți-o lua alții înainte. 🙂

-Alexandra Nadia Petruț

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s