Crăciun, magie și tradiții

Magie. Pentru mine Crăciunul înseamnă magie. Cele mai frumoase amintiri din copilărie le am din această perioadă. Dacă închid ochii o mai pot vedea pe fetița care stătea la ușă în așteptarea bunicului, pentru că el era încă și pe atunci mai important decât Moș Crăciun. În acea perioadă idilică am învățat că această sărbătoare se petrece cu familia, iar odată cu trecerea timpului mi-am dat seama că familia mea este în continuă creștere, iar eu sunt cea care o formează. Am inclus în această mare familie prieteni buni, colegi și foști colegi, persoane care au intrat în viața mea pentru a o face mai bună și mai frumoasă.

Toată lumea are în minte un Crăciun ideal, iar din punctul meu de vedere acesta vine însoțit de fulgi mari de zăpadă; astfel în fiecare an cer același cadou: să ningă de Crăciun. Dar de cele mai multe ori nu ninge. Vremea pare să fie împotriva acestei dorințe arzătoare, dar cu toate acestea fiecare Crăciun este ideal și unic, iar eu sunt fericită că toți cei dragi mie sunt sănătoși și alături de mine. Am citit undeva că ne maturizăm atunci când nu mai dorim cadouri sub brad, ci persoane dragi alături de noi și tind să fiu de acord cu această afirmație.

Fiecare persoană sărbătorește Crăciunul într-un mod diferit, și totuși asemănător. Din acest motiv toți avem un Moș Crăciun, care în copilărie este cât se poate de real, și care la maturitate se transformă în imaginea care ne îndeamnă să facem cadouri pentru a aduce un zâmbet pe buzele persoanelor iubite.

15682590_1619631064730602_753436287_oEu și fetele din organizație ne-am creat o mică tradiție care este foarte populară în rândul companiilor: Secret Santa. Astfel, fiecare dintre noi am avut ocazia de a fi Moș Crăciun pentru cineva. Numai eu știu cât de mult am stat și m-am gândit ce să dăruiesc cu această ocazie, iar după aceea am aflat ulterior că și restul fetelor au avut aceeași preocupare. Cadourile au fost frumoase și dăruite cu drag într-o atmosferă magică la Doamna T, locul din Cluj-Napoca unde timpul a stat în loc și ne-a redat parfumul unei vremi demult apuse. Ne-am adunat acolo pentru a ne dărui cadourile, a sărbători Crăciunul în familia BLC înainte ca fiecare să plece către casa părintească și pentru a ne bucura de ceva cald într-un anotimp atât de rece. La fel am făcut și anul trecut, iar la fel ca și atunci, după ce ne-am încălzit atât trupurile, cât și sufletele, am ieșit la o scurtă șeldință foto la Târgul de Crăciun. Abia aștept să vină următorul an în care ne vom întâlni din nou pentru a repeta această tradiție care ne aduce atât de multă fericire.

15658755_1619631058063936_1480646639_o

Acum sunt acasă, am terminat de împodobit bradul, mi-am pregătit ultimele cadouri care trebuie împărțite și imediat mă pun să mă uit cu mami la Star Wars, pentru că noi două ne-am făcut o tradiție din a face maraton cu filme frumoase și prăjituri delicioase.

Este foarte frumos să mă uit în urmă și să văd cum am reușit să creez anumite tradiții cu toate persoanele dragi din viața mea. Așa cum la BLC avem Secret Santa, cu mami am maratonul de filme fantasy, cu alți prieteni am creat alte tradiții frumoase, iar în acest fel reușesc să sărbătorec Crăciunul nu o dată, ci de mult mai multe ori.

Acum că în sfârșit a venit și Crăciunul vreau să îți urez un Crăciun Fericit, plin de iubire și speranță. Fie ca această sărbătoare să îți aducă magie în viață și să te facă să vezi că lumea este mai bună decât pare, chiar dacă multe ori se ascunde.

Tu cum petreci Crăciunul în acest an?

Care sunt tradițiile pe care le-ai creat alături de cei dragi?

15682321_1619631114730597_504248030_o

-Ana-Maria Costanciuc

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s