Business Ladies Conference-ediția a II-a

“A woman in a men’s world” 

Data de 11 Noiembrie a marcat încă un eveniment important pe scena business-ului. După succesul primei ediții, Business Ladies Club s-a întors în atenția dumneavoastră cu cea de-a doua ediție a evenimentului Business Ladies Conference.


De la an la an, progresul înregistrat, feedback-urile primite și publicul numeros, au clasat evenimentele noastre în rândul evenimentelor de elită și în agenda celor mai cunoscute femei de succes din spațiul clujean.
Tema acestei ediții a fost “A woman in a men’s world”, o temă des discutată și abordată în societatea contemporană, venită ca și contra-argument ideii conform căreia, locul femeii nu este altundeva decât acasă, având grijă de copii și de gospodărie.

Am reușit să aducem pe scenă șase povești, șase femei de succes care au reușit într-o lume dominată de bărbați, iar acum reprezintă modele demne de urmat și admirat.

Am vrut să oferim exemple, să arătăm că visurile și aspirațiile avute de mici copile se pot concretiza într-o poveste de succes.
Primul speaker al acestei conferințe a fost doamna Hedi Hoka, doctor în psihologie și autoarea bestsellerului ”Iubesc să fiu femeie”. O prezență caldă și deschisă, așa cum ne-a obișnuit până acum, doamna dr. Hedi Hoka ne-a vorbit despre mindfulness, despre cum să facem față stresului și provocărilor cotidiene și cum emoțiile negative ne pot afecta comportamentul. Prima lecție pe care am învățat-o este că cel mai important și frumos lucru pentru o femeie este de a se accepta pe sine însăși, indiferent de contextul în care se află. “Izvorul sănătății și fericirii este în minte”, spune doamna dr. Hedi Hoka, totul în viață se bazează pe felul în care reacționăm la problemele și situațiile din jurul nostru și în ce fel acestea ne influențează viața.
Cel de-al doilea speaker, la fel de drag nouă, doamna avocat și mediator, Bianca Sime, o femeie care a reușit să exceleze într-o lume a bărbaților, ne-a împărtășit din atuurile sale și ne-a învățat că pentru a avea succes avem nevoie de hotărâre și perseverență și întotdeauna trebuie să ne păstrăm în minte ținta finală și să fim pregătite să ne depășim limitele.
Omul potrivit la locul potrivit, cel de-al treilea speaker, doamna Ligia Cremene, Life coach & Trainer în orientare profesională şi managementul schimbării, a fost alături de noi și ne-a împărtășit micile sale secrete și cum a reușit să se afirme, ducând un echilibru între viața de familie și dragostea față de carieră.
Dovadă clară de ambiție și perseverență, doamna Sigina Luca, cel de-al patrulea speaker, imagine “I Love Cluj” și antreprenor, o femeie cu o personalitate puternică, ne-a impresionat prin devotamentul și curajul de a înfrunta orice situație, așa cum numai o femeie știe să facă, cu feminitate și cu zâmbetul pe buze. Succesul avut încă de tânără, au făcut din doamna Sigina Luca un model și un reper de motivație pentru orice femeie.

Dragi ne sunt tradițiile și  oamenii care promovează și îmbină modernismul zilelor noastre cu tradițiile și culturile străbunilor noștri. O femeie al cărei succes răsună din văi și până-n vale, dar totuși de-o modestie rară, o prezență carismatică și dragă, doamna Virginia Linul, cel de-al cincilea speaker, ne-a împărtășit povestea sa, etapele prin care a trecut și cum a reușit să îmbine tradiționalul, arta și modernul.
Domnișoara Andreea Voineag, ultimul, dar nu cel din urmă speaker, inginer, Team Leader şi Junior Partner, a încheiat cea de-a doua ediție a conferinței, vorbindu-ne despre atuurile și abilitățile pe care trebuie să le aibă o femeie. Reușind să ajungă acolo unde si-a propus prin forțe proprii, muncă și perseverență, reprezintă un model pentru tinerele femei care încă nu și-au descoperit adevărata valoare și capacitate.
Parcă și oamenii din jur vi se par mai luminoși și deschiși la discuții în prezența dulciurilor și a unui pahar de ceai cald, în plină zi de toamnă, nu-i așa? Nelipsita sesiune de networking, în care ne-am răsfățat cu delicoasele gogoși cum numai Donuteria știe să facă, acompaniate de ceaiuri aromate, aduse cu drag de Tube – Social Chemistry, a reprezentat un prilej de socializare și destindere pentru publicul nostru.
Ziua de 11 Noiembrie a fost specială pentru noi, a reprezentat o nouă filă adăugată la povestea Business Ladies Club, o zi în care am învățat, am râs, am cunoscut și am plecat acasă cu un bagaj de cunoștințe. Nu ne rămâne decât să aplicăm toate sfaturile acumulate și să ne revedem cu bine la următoarea ediție!

colaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s