Cum faci față primului interviu?

Ce este important să știi?

1. Pentru un interviu trebuie să te PREGĂTEȘTI din timp! Află cât mai multe informații despre angajator și despre funcția pentru care optezi. Este important să-ți alegi ținuta potrivită și să fii punctual. Primele 5 minute ale interviului SUNT CRUCIALE! Salută-ți interlocutorul, prezintă-te, strânge-l de mână!

handshake

Zâmbește-i, privește-l în ochi și adoptă un stil politicos și conservativ!

2. Primul ingredient care îți asigură o parte de succes e ÎNCREDEREA ÎN TINE! Capitalul de care dispui la moment sunt cunoștințele, calitățile și competențele acumulate, deci… FOLOSEȘTE-TE DE ELE!

3. Analizează temeinic ceea ce știi să faci, la ce nivel, pe ce se bazează succesul tău de până acum și care sunt aspectele pe care știi că ai putea să le îmbunătățești.

4. Acordă-ți o mică pauză înainte de a răspunde, pentru a-ți pune ideile în ordine!

5. Poți să ceri clarificări, înainte de a răspunde la întrebări.
Important! Pentru fiecare post există (pe net, pe site-ul firmei) o descriere. E un avantaj să o cercetezi și să-ți selectezi „competențele personale” în dependență de descrierea postului dat. Vorbește despre activitățile tale relevante, spune despre rezultatele pe care le-ai avut.

Stock Traders Conducting Interview

Angajatorul vrea să vadă cât de repede vei învăța și te vei integra în companie. Atenție la negocierea PREȚULUI!…răspunsul trebuie să fie NEGOCIABIL, prezentați-vă minimul de existență. Trebuie să știi TOT ce conține CV-ul tău, ai putea primi întrebări pe baza lui. Dacă ești întrebat care-ți sunt punctele slabe, un răspuns potrivit ar fi: „Mereu e loc de mai bine” e un răspuns „inteligent”.

Și la final, îți amintesc scopul tău principal: EȘTI CEA MAI POTRIVITĂ PERSOANĂ PENTRU ACEST JOB!

-Natalia Ermicioi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s